Drooghuis La Grye

Historisch erfgoed bij kasteel

Tel. 0031651137580

 

Contactpersoon: Dolf Messnig

Loire.Ligging Logo.Drooghuis

Foto-impressie van huis en terrein

1. Zicht vanaf het kasteel op het drooghuis en het achterliggende terrein.

 

 

4. De foto linksonder is precies vanaf de andere zijde genomen en geeft een goede indruk van het weidse van de tuin. Links het drooghuis met daarachter het kasteel.

brochure-GryeSchermafdruk 2017-02-07 14.50.27

1

2

3

4

5

6

2. Foto van het grote appartement op de bovenverdieping. Deze grenst aan de centrale keuken die uitkomt op het terras in de tuin die links op foto 3 te zien is.

 

5. De ruime gemeenschappelijke keuken met eethoek.

3. Zicht op het drooghuis vanuit de tuin. Links het terras dat grenst aan de eetkeuken. De twee appartementen onder zijn vanaf de cour bereikbaar en binnendoor via een stenen trap.

 

6. Het bovenappartement (75 m2) vanuit een ander perspectief. De studio heeft een zithoek met houtkachel, een slaaphoek, een werkhoek en een halfopen badkamer. Tevens is er een ruime zolder van 25 m2.

Tekeningen van het Drooghuis Grote appartement 1 boven Cour-appartement 2 Links Cour-appartement 3 Rechts Tuin Kas Schuur Hal beneden Vijver met overdekt terras Ronde vijver in de tuin

Druk op de links voor meer informatie

We geven enkele voorbeelden.

 

1. Als groot familiehuis: alle ruimtes worden tesamen als een geheel gebruikt. De appartementen beneden functioneren dan als zeer ruime luxe slaapkamers met eigen badkamer en zithoek.

 

2. Als meergezinshuis voor meerdere koppels/eigenaren: de appartementen functioneren meer of minder zelfstandig, waarbij de keuken boven gedeeld wordt. De hal beneden bevat reeds een aanrecht waardoor deze met kleine ingrepen om te bouwen is tot een volwaardige keuken voor de cour-appartementen.

 

3. Als goed renderend verhuurobject: wilt of kunt u het pand zelf slechts een aantal weken per jaar gebruiken, dan is verhuur gedurende de rest van het jaar aantrekkelijk.

 

En er is meer mogelijk:

* Pand en terrein lenen zich goed voor het organiseren van cursussen, workshops, thema-reizen e.d. (kunst, koken, natuur etc.) Daarbij kan bijvoorbeeld de prachtige kas in voor- en naseizoen als atelier en cursusruimte gebruikt worden.

* Er kan een zwembad/zwemvijver aangelegd worden. Een goede mogelijkheid daartoe is het reeds aanwezige waterbassin. Deze kan gerestaureerd worden en worden voorzien van een natuurlijke waterzuivering. De zwemvijver blijft dan onderdeel van het natuurlijke waterverloop en u kunt genieten van een verfrissend bad.

* Het pand leent zich goed voor een B&B: beide appartementen beneden beschikken over een eigen badkamer en privacy.

* In tegenstelling tot Nederland, waar vakantiewoningen zelden als hoofdvestiging gebruikt mogen worden, mag hier ook permanent gewoond worden. De keus is aan u.

 

Het huis laat zich veelzijdig gebruiken